Vasilescu Mara Iuliana

marava2.png

Locul de muncă actual: Blue Vets For Pets
Domeniul: Medicină veterinară
Postul: Asistent manager
Liceul absolvit: Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Ploiești
Promoția 2007-2011

Promoția: 2011-2014
e-mail: vasilescu_mara2007@yahoo.com

Am absolvit Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești, profilul filologie, având însă planuri mari spre Medicină Veterinară. Singura mea dorință (cu toate că terminasem un profil uman și nu mai știam o iotă de chimie sau biologie) era să ajut și să îngrijez animăluțele, deoarece consideram că sunt cele mai neajutorate ființe, ele neputând să-și exprime suferințele. Astfel, mi-am luat inima în dinți și cu o voință nemăsurabilă am plecat spre București. Cu toate că eu nu voiam să aud de altă facultate în afară de Medicină Veterinară, mama mi-a sugerat să mă înscriu și la Facultatea de Asistență Socială. Inițial am refuzat complet, nu prea aveam habar „cu ce se mănâncă” sau la ce mi-ar folosi, am înțeles doar că le pot fi de folos, într-un fel, altor oameni. Până la urmă am cedat și am zis că dacă tot sunt prin zonă, mă pot înscrie și aici. Întâmplarea a făcut ca eu să intru pe un loc cu taxă la Faculatea de Medicină Veterinară, fapt ce mi-a spulberat toate visele, deoarece din motive financiare nu-mi puteam permite să accept acest loc. Așadar, am decis să nu mă împotrivesc destinului și să încerc să ajut oamenii dacă nu mi-a fost dat să ajut animăluțele.
Încet- încet am început să-mi fac prieteni, să cunosc oameni noi, să descopăr profesori buni și frumoși, cu sufletul deschis către studenți, profesori care ne-au ajutat să ne descoperim în primul rând pe noi și să ne formăm ca oameni, pentru ca în timp, în cei trei ani de facultate să putem deprinde informațiile și abilitățile necesare în munca socială. Pot spune că majoritatea cursurilor a reprezentat o nouă dorință de a mă documenta și de a investi în mine și în pregătirea în lucrul cu oamenii. Totodată, stagiile de practică și de voluntariat pe care am avut ocazia să le desfășor cu diferite categorii de beneficiari, m-au făcut să-mi doresc și mai mult să ajut pe cei de lângă mine și să ajung să îndrăgesc acest lucru.
Am ieșit de pe băncile facultății cu mult entuziasm și dorință de schimbare...schimbare a societății, a oamenilor, o dorință de a încerca să fim mai buni și mai puțin indiferenți cu cei de lângă noi. Astfel, primul loc de muncă în domeniu, timp de un an de zile a constat în lucrul cu tinerii cu autism. De-a lungul acestui an, am avut ocazia să pun în aplicare bazele teoretice înmagazinate în timpul facultății. De asemenea, timpul petrecut alături de ei, cât și de părinții acestora a reprezentat un timp în care am simțit că pot fi de folos (pe cât posibil) și pot aduce bucurie și mulțumire în sufletele lor.
Trecând prin această experiență am realizat că îmi doresc și mai mult să aduc o schimbare atât pentru copiii/tinerii/oamenii aflați în nevoie, cât și pentru animăluțe. Ținând cont de faptul că pot face acest lucru simultan, în prezent îmi doresc să mă axez pe studiul terapiei asistate de animale și cât de curând să pot aprofunda acest domeniu.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala