Şcoala Internaţionala de Vară în Asistenţa Socială Ediţia a II-a

„DE LA CUNOAŞTERE LA COMPETENŢE”
23 iulie – 27 iulie 2012
Timişoara, România

Şcoala Internaţională de Vară în Asistenţa Socială este organizată de Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţă Socială (CFCECAS) împreună cu Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Centru de Cercetare şi Inovaţie în Servicii Socială şi Asociaţia Asistenţilor Sociali din Banat (AASBanat).

Prima ediţie a fost organizată la Horezu. În 2012, Şcoala Internaţională de Vară în Asistenţa Socială, Ediţia a II-a va fi organizată la Timişoara şi va include participanţi din România, Austria, Germania şi Republica Moldova.

Şcoala Internaţională de Vară în Asistenţa Socială va avea ca temă: „De la CUNOAŞTERE la COMPETENŢE”. Temele specifice ce vor fi dezbătute în cadrul atelierelor de lucru vor viza protecţia copilului, abuz şi neglijare. Prezentările vor acoperi diferite metode de diagnostic social, precum şi modele eficiente de sprijin şi intervenţie. În cadrul atelierelor de lucru vor fi considerate diferenţele în practica intervenţie şi cadrul juridic dintre ţările participante.

Cum putem transfera ceea ce am învăţat la universitate, la cursuri sau în cărţi în metode de intervenţie şi tehnici de evaluare care functioneaza cu adevărat?

Teoria trebuie să se dovedească în practică - atunci se poate oferi instrumente valoroase pentru asistentii sociali, în munca lor zilnică. Cunoştinţele trebuie să se transforme în competenţă prin aplicare şi reflecţie asupra a ceea ce facem.

Şcoala de Vară oferă o oportunitate unică pentru ca studenţii în asistenţa socială să se întâlnească cu asistenţi sociali cu experienţă şi să înveţe din competenţele lor, iar practicienii vor auzi despre noile evoluţii academice şi le pot introduce în abordarea lor.

Pentru înscriere la Şcoala Internaţională de Vară în Asistenţa Socială vă rugăm să consultaţi pagina nostră de web: www.cfcecas.ro

PROGRAMUL
Deschidere:
Luni, 23 iulie, 09.00
Închidere:
Vineri, July 27, 1700 o’clock
4 zile prezentări, ateliere de lucru
1 zi vizita de studiu (Timişoara şi Arad)

LOCAŢIA
Centre for Social Pedagogy and Social Education, TIMIŞOARA
(Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Timis)

PARTICIPARE
Participarea este gratuită. CFCECAS va suporta costurile de cazare şi masă pe perioada Şcolii de Vară pentru studenţii români. Costurile de transport vor fi asigurate de catre participanti.

CONDIŢII DE PARTICIPARE
Pentru admiterea în cadrul Şcoli Internaţionale de Vară în Asistenţă Socială trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
1. să fi student în asistenţa socială, anul II de studiu;
2. să cunoşti limba germană sau engleză;
3. să trimiţi formularul de înscriere la adresa office@cfcecas.ro până la data de 10 iulie 2012;
4. să îţi acoperi cheltuielile de transport;

Pentru România vor fi selectaţi un număr de 10 studenţi care vor solicita cazare şi 10 studenţi care nu vor solicita cazare.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala