Program de „inducție” destinat studenților din anul I

Program de „inducție” destinat studenților din anul I


Pentru a veni în sprijinul studenților din anul I, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială împreună cu Asociația Studenților din cadrul facultății (AS-SAS), derulează o serie de activități extracurriculare care să faciliteze integrarea în viața universitară: 

• Deschiderea anului universitar 2020 - 2021 va avea loc joi, 1 octombrie 2020, în spațiul verde al Campusului din Panduri (Șos. Panduri nr. 90, sector 5, București). Ținând cont de măsurile ce se impun în această perioadă care limitează numărul de participanți la evenimente în aer liber sunt invitați doar studenții din anul I, după următorul program: 

10-11: Deschidere specializare Antropologie

11-12: Deschidere specializare Sociologie și Sociologie în limba engleză

12-13: Deschidere specializare Resurse Umane

13-14: Deschidere specializare Asistență Socială

Vă rugăm să nu veniți însoțiți de prieteni/însoțitori, să purtați mască și să păstrați distanța socială. 

• Deschideri oficiale online ale celor 13 programe de master ale facultății. Coordonatorii de master vor iniția și anunța profesorii și studenții fiecărui program masteral. 

• Alocarea de mentori pentru fiecare grupă de studenți (15 grupe la sociologie și 9 grupe la asistență socială). Aceștia sunt postați pe site-ul facultății, la secțiunea Studenți. 

• Realizarea unui tur virtual 360 cu spațiile și dotările facultății

• Activități organizate de Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială, în cadrul Săptămânii Studentului.

 Miercuri, 30 septembrie - evenimentul online Marea Socializare, care este organizat de departamentul de Resurse Umane al AS-SAS și are ca scop inducția în cadrul vieții de student, cu activități de cunoaștere și colaborare. Această activitate va fi într-un cadru informal, în care studenții se vor apropia de colegi. Sfârșitul evenimentului vizează descrierea organizației pentru ca studenții să afle mai multe informații despre colegii care îi reprezintă și la care pot apela în orice situație.

Joi, 1 octombrie - Deschiderea Anului Universitar - În cadrul programului stabilit studenții vor interacționa cu mediul academic, cu cei ce le vor fi profesori în următorii ani, iar ulterior, vom avea un stand fizic, unde vom aștepta studenții pentru mai multe informații (cu materiale promoționale și Ghid al Studentului), dar și pentru a le răspunde la posibilele întrebări și nelămuriri.

Vineri, 2 octombrie -  se desfășoară Treasure Hunt online, prin care studenții vor afla mai multe detalii despre sediile facultății (Schitu și Panduri), modalități de a ajunge la acestea și alte locații interesante în apropiere pentru a-i ajuta în special pe studenții din provincie. 

Luni, 5 octombrie -  are loc Seminarul Introductiv online, un webinar cu cadru semi-formal în care se prezintă informații despre mediul academic, drepturi și obligații, în principiu detalii de care fiecare student are nevoie în primul an (fie că este conștient sau nu de această nevoie). Aceste informații se află și în Ghidul Studentului, pe care îl vom promova ca fiind la dispoziția lor oricând (pe site-ul FSAS și site-ul A.S-S.AS).

Marți, 6 octombrie, se desfășoară Blind Date-ul studenților, prin care îi vom organiza în perechi, cu diferite subiecte de discuție pentru a substitui interacțiunile fizice dintre studenți, pauzele dintre cursuri și discuțiile din curtea facultății.

Miercuri, 7 octombrie, ultima zi din Săptămâna Studentului, are loc Seara de film, cu principiul proiectului tradițional CinemA.S-S.AS. Se va proiecta un film cu un subiect cu temă sociologică, iar după vizionarea acestuia vor exista discuții (de tip dezbateri) pentru a-i ajuta să afle mai multe despre domeniile facultății, dar și să își dezvolte abilități de comunicare.Totodată, începând cu ziua de luni (5 octombrie) și până vineri (9 octombrie) vor exista consultări cu grupele de anul 1, cu acordul profesorilor de curs și seminar, privind informații legate de reprezentare (ce rol are șeful de grupă, cum se alege și de ce este importantă exercitarea votului în cadrul campaniilor electorale de alegere a studenților reprezentanți de an, în Consiliul Facultății și în Senatul Universității). 

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala