Universitatea Copiilor la SAS

Astazi, 5 iunie 2016 ora 11, am fost vizitați de 27 de juniori cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani. Si-au dorit sa fie " studentii" noștri pentru o zi în cadrul proiectului Universitatea pentru Copii și au reușit cu BRIO sa ne dovedească faptul ca sunt foarte motivați sa cunoască rolul pe care îl au emoțiile în interacțiunile noastre. Valentina Rujoiu și Mihaela Popa (Stefan) i-au ghidat pe micii nostrii studenti în universul emoțiilor sănătoase și al emoțiilor distructive. Astfel, au învățat ce este empatia, inteligenta emotionala și comportamentul prosocial. Totodata, juniorii au înțeles cât de important este sa soliciți ajutor atunci când te confrunți cu o situație dificilă și ca emoțiile reprezintă un "radar" intern cu ajutorul căruia ne adaptam și supraviețuim.

Nu în ultimul rand, micii nostri cercetași au concluzionat ca biroul decanului "arata bine", "are carti interesante", au fost fascinați de mașină de scris și telefonul retro dar.... " păcat de atâtea carti...nu exista niciun pasaj secret!" Și, bineînțeles, biblioteca le-a trezit interesul deoarece era totul foarte "organizat". Au fost interesați și de activitatea secretariatului care a avut ușile deschise pentru ei.

Concluzia noastra: avem o generație de copii extraordinara! Ne-am dori sa deveniți, pe viitor, studenții nostri! Felicitări părinților și colegilor din preuniversitar! Le mulțumim studentilor SAS pentru susținerea în derularea activităților. Revenim mâine cu alte informații și predam ștafeta colegilor Laura Grunberg și Gabriel Jderu care îi vor iniția pe micii studenti în misterele "citirii" societății.

4234.jpeg

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala