Mihaela Ștefan

mihaelast2.png

Locul de munca actual: Universitatea din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Sociala
Departamentul: Asistență Socială
Domeniul: Asistență socială / Educație
Postul: Asistent universitar doctor


Liceul absolvit: Liceul Teoretic Traian, Constanța
Promoția asistență socială: 2001-2005
e-mail: bvct@yahoo.fr, mihaela stefan@sasunibuc.ro

Alegerea liceului n-a fost chiar o reușită a mea. A fost nevoie de timp ca să-mi conving părinții că eu nu-s om de cifre. Au înțeles treptat pe parcursul anilor de studii: greu cu matematica, ușor cu tot ce ținea de sfera umanistă. Eram prima în orice activitate cu caracter filantropic, eram mereu atentă spre nevoile celorlați, eram preferata vârstnicilor din cartier și prima care îi ajuta pe copiii vecinilor la teme.
Spre asistență socială am venit cu un ritm natural. Alegerea dintre cele trei domenii căutate de mulți (sociologie/psihologie/asistență socială) a fost simplă și motivată de felul meu de a fi: cu drag de oameni și de cuvânt, cu drag de a face bine și de a ajuta.
Anii de facultate au fost darnici cu mine: am găsit aici cam tot ce aveam nevoie pentru a-mi structura o carieră potrivită: oameni valoroși și deprinderi potrivite, informații și oportunități. Am petrecut 4 ani de creștere personală și formare academică care m-au dus cu ușurință spre primul meu loc de muncă: asistent social într-un ONG, Fundația Rațiu România. Trecerea de la teorie la practică era deja făcută din anul I de studiu, când am început numeroasele stagii de practică dar și voluntariatul pe care l-am ales, după placul și dorința mea.
La 10 ani de la terminarea facultății sunt coordonator de proiecte sociale într-un ONG care se ocupă de educația copiilor, sunt profesor în cadrul aceleiași facultăți, sunt trainer și expert comunicare pentru grupuri, sunt asistent social, aproape de oameni și nevoile lor. Au trecut 10 ani de muncă într-un domeniu care mă împlinește și care-mi oferă zile de lucru dinamice și asortate cu felul meu de a fi: nonconformist, vesel, blând și pozitiv.
Experiența acumulată în domeniul asistenței sociale mă determină să vă îndemn să veniți în această poveste dacă vă știți că ați putea deveni persoane care pun accent pe comunicare, empatice, darnice, cu drag de a-i ajuta pe cei din jur, cu zâmbetul mereu la voi, curioși, plimbăreți, inventivi, altfel.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala