„Mă așteptam să fie greu … ”

Joi, 31 Martie 2016, ora 19.00, a avut loc la Timişoara vernisajul expoziției „Mă așteptam să fie greu…”.

Expoziția face parte din proiectul de cercetare etnografică „The ethnography of the prisoner’s transitions”, derulat de Universitatea din București, prin facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, în parteneriat cu University of Oslo.

Evenimentul este organizat de colegul nostru, prof. dr. Ioan Durnescu cu sprijinul prietenilor noştri de la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul Conferinței Internaționale SPECTO 2016 - Perspective multidisciplinare în tratamentul quasicoercitiv al infractorilor, Probațiunea ca domeniu de studiu și cercetare: De la persoană la societate.

Expoziția poate fi vizitată timp de 3 zile, se adresează publicului larg și își propune să prezinte vizual cele mai importante preocupări, îngrijorări și obstacole cu care se întâlnesc cei care s-au liberat după executarea unei pedepse cu închisoarea.

Din fotografiile realizate de către foștii deținuți, putem înțelege că temele cele mai frecvente sunt legate de familie, loc de muncă, pierdere, regret, identitate, continuitate, bucurie, vise, dar și cazier, stigmă, rușine s.a.m.d.

Expoziția face parte din proiectul de cercetare etnografică „The ethnography of the prisoner’s transitions”, derulat de Universitatea din București, în parteneriat cu University of Oslo.

Proiectul este finanțat de Norway Grants prin ANCSI, contract nr. 9SEE/30.06.2014

Pentru mai multe detalii si poze, va invitam sa intraţi pe www.reentry.eu

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala