Alina Marinescu

alinama2.png

Loc de muncă: Fundatia World Vision Romania
Domeniul: ONG
Profesia: Asistent social
Promotia Asistență Socială: 2006-2009
Liceul : Colegiul National Ion Minulescu, profil uman


Promoția liceu: 2005-2009
email: alina.marinescu87@yahoo.com

Încă din perioada liceului mi-am îndreptat atenția către activitățile care demonstrează implicare, dedicare, motivație foarte puternică de a performa pe toate planurile, atât educațional cât și social. Acest principiu și modul de a mă raporta la cei din jur m-au ghidat să mă implic în diverse activități extracurriculare, acțiuni de voluntariat, fiind absolventă de liceu cu profil socio-uman. Oportunitatea de a interacționa cu oameni din medii și domenii cât mai diverse, m-a încurajat să lucrez în echipă, să-mi dezvolt abilitățile de comunicare și relaționare iar faptul că am putut să-mi aduc aportul în schimbarea în bine a societății m-a învățat că poți realiza multe cu voință dar mai ales când pui pasiune în ceea ce faci.
În contextul acestor experiențe am ales Facultatea de Asistență socială și Sociologie, Universitatea București, o facultate care mi s-a potrivit, m-a ajutat să mă dezvolt, să caut, să fiu activă, sa mă implic dar care mi-a dat și variante mai multe pentru viitor. Domeniul studiat a fost Probațiune, fiind interesată de sistemul judiciar, reabilitarea comportamentală a infractorilor, delincvență juvenilă. În paralel, am lucrat cu copii cu autism și cu tulburări de dezvoltare asociate, după programul ABA, metodele terapiei vizând stimularea adecvată a tuturor palierelor de dezvoltare: motricitate, comunicare și limbaj, socializare, autonomie personală și comportament.
Ulterior am urmat masterful: Prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri iar în cadrul acestui program am avut parte de o amplă dezvoltare personală deoarece am întâlnit și comunicat cu indivizi cu personalități diferite și cu caractere complexe dar care au devenit vulnerabili din cauza presiunii anturajului sau stresului.
Incepând cu anul III de facultate am lucrat ca asistent social și manager de proiect in Organizatia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, având ca obiectiv incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor vârstnice. Am avut parte de o activitate complexă în care am putut să-mi pun în valoare abilitățile, cunoștintele teoretice dar și interesul de a activa într-un ONG. Acțiunile de asistență socială desfășurate cu organizațiile partenere s-au bazat pe respectarea drepturilor omului, pe promovarea justiției sociale dar și pe rezolvarea multor probleme la nivel de legislație, fapt care m-a determinat să urmez în continuare și Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti.
In prezent lucrez ca asistent social în cadrul Fundației World Vision Romania, organizatie care atrage atenția comunității cu privire la protecția copilului și respectarea drepturilor sale.
Pe parcursul celor 8 ani de activitate profesională în domeniul asistenței sociale am participat activ la numeroase workshop-uri, conferințe și seminarii, cursuri de resurse umane și managementul proiectelor. Am acumulat în acest sens mai multe cunoștințe despre grupurile defavorizate, cultură și organizare dar mai ales experiența de a fi deschisă la situatii noi, lucrând cu copii cu nevoi speciale, persoane cu dizabilitati, familii cu o stare financiară precară, vârstnici.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala