Viorica Hochrein

vioricaho2.png

Locul de munca actual: Consultant independent in Resurse Umane
Domeniul: Resurse Umane
Liceul absolvit: Zinca Golescu, Pitesti (1999-2003)
Promotia: 2003-2007


e-mail: vios.stan@yahoo.com

Am absolvit liceul Alexandru Odobescu din Pitesti si am plecat catre Facultatea de Sociologie la Bucuresti cu multe sperante. Cei din jurul meu nu intelegeau foarte bine ce inseamna conceptul de „sociologie“, si ce-i drept nici eu, la momentul respectiv, aflasem doar ca studiaza oamenii ca grupuri si asta mi-a fost suficient.
Spre deosebire de fostii mei colegi de la liceu, care au fost in majoritate dezamagiti de facultatea pe care au urmat-o, lumea pe care am descoperit-o eu la facultate a fost un amestec de experiente academice cu experiente din companii reale. Am facut proiecte de identificare a climatului organizational, am facut exercitii de negociere si am analizat satisfactia angajatilor la locul de munca, am facut brainstorminguri la care invitati au fost prieteni (si am reusit imposibilul: sa aplicam conceptele teoretice invatate intr-un mod distractiv si constructiv). Am intalnit profesori care erau nu numai oameni din academia, ci erau conectati la piata muncii, profesand in domeniile in care visam si eu sa lucrez.
Undeva prin anul 2, mi-am dat seama ca vreau sa aprofundez domeniul Resurselor Umane. Am inceput cu activitati de secretariat si recrutare de muncitori, apoi am mers la o firma de headhunting unde m-am specializat pe recrutarea in domeniul financiar.
Dupa 6 ani petrecuti in companii de recrutare, am decis sa ma implic si in celelalte arii de resurse umane, continuand de fapt ceea ce incepusem in facultate cu analiza organizationala. Astfel ca acum sunt Consultant in Resurse Umane si sprijin companiile din diverse domenii (agricultura, comert, farma) sa isi dezvolte sau sa isi imbunatateasca sistemele de evaluare a performantei angajatilor, planurile de training, planurile de integrare a noilor angajati.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala