De ce să studiez aici?

DE CE SOCIOLOGIA / ASISTENŢA SOCIALĂ:

Părerea profesorilor

  • Oferim studenţilor una dintre cele mai moderne baze tehnico-ştiinţifice din Universitatea din Bucureşti
  • Am crescut de la 600 de studenţi în 2007, la 3000 studenţi în 2014 !
  • Profesorii facultăţii sunt recunoscuţi ca buni profesionişti, atât în ţară cât şi străinătate
  • Vrem să fii un profesionist al cunoaşterii şi acţiunii sociale
  • Suntem adaptabili: avem specializări pentru toate cerinţele pieţii
  • Am diversificat formele de învăţământ: module de specializare în anul III licență, masterate, şcoala doctorală
  • Vrem să te gândeşti cu plăcere la facultatea ta
  • Colaborăm cu mari universităţi din străinătate
  • Ai posibilitatea să pleci cu burse, ca să te perfecţionezi în universităţi străine de renume

Părerea studenţilor

Raluca Mares - studenta la Asistenta Sociala:

"O spun mereu cu atat de multă bucurie: in momentul de fata consider ca decizia de a ma înscrie la facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, specializarea Asistenta Sociala, este cea mai buna decizie luată de mine de pana acum. Imi vine greu sa cred ca personalul unei facultati poate fi atat de implicat, atent la nevoile studenților si deschis catre colaborare! Nu sunt multe luni de cand sunt studenta acestei facultăți, însă mărturisesc ca ori de cate ori se ivea o situație tensionata, soluțiile veneau numaidecât. O facultate axata pe prevenția problemelor ce urmărește învățământul centrat pe student. Avem profesori meniți pentru aceasta profesie, care ne îndruma cu atat de multă răbdare si care nu isi pierd calmul nici dupa ce repeta aceeași informație de 20 de ori.
Vin cu drag la cursuri, vin cu zâmbetul pe buze si ma gândesc cu mult entuziasm la partea de studiu individual caci materia capată chiar un caracter beletristic, fiind atat de placuta si utila pentru viata. Recomand cu atat de mult drag aceasta facultate, un loc in care absolvenții au fost instruiți mai presus de toate sa devină oameni!"

Alina Georgescu - absolvent asistență socială, promoția 2005:

"La inceputul anilor 2000, cand după 5 ani de liceu pedagogic în care una dintre materiile studiate foarte intens a fost psihologia, această facultate a apărut ca o opțiune firească. Am avut o surpriză foarte placută să întâlnesc un mediu unit, format atât din profesori cu multă experiență dar și profesori tineri, entuziaști și ancorați în realitate, în care metoda de predare este axată pe dialog, comunicare și nu reproducere de texte teoretice. Desi ulterior, în viata profesională m-am lasat purtată către altă direcție, această facultate a contribuit foarte mult la dezvoltarea competențelor de comunicare, interacțiune, înțelegerea profilelor și a diferitelor temperamente, toate acele elemente care astăzi sunt incluse în conceptul de social skills și pe care multe dintre companiile de astăzi le urmăresc atunci când angajează un nou coleg în echipă. Daca ar fi să o iau de la capăt, aș face aceeași alegere!"

Brumaru Virgil - absolvent de Sociologie:

"Când m-am înscris la Sociologie, nu ştiam foarte multe despre această facultate. În liceu am făcut sociologie în clasa a XI-a, iar ce m-a impresionat cel mai mult a fost discursul domnului profesor, uşurinţa cu care acesta ne vorbea despre societatea de astăzi. Acum fiind deja absolvent și lucrând în domeniu, pot spune că această facultate mi-a schimbat modul de a gândi, de a vedea lucrurile, de a judeca ce se întâmplă în jurul meu, iar acest lucru se datorează în primul rând profesorilor care sunt foarte deschişi şi care chiar ascultă ceea ce ai de spus."

Constantin Laura-Teodora - absolventă de Sociologie:

'Am ales Facultatea de Sociologie pentru că vroiam să fac ceva interesant, distractiv şi captivant, să experimentez, să cunosc, să comunic, să cercetez, să aflu mai multe despre mine, despre oameni şi problemele lor, despre viaţă...despre orice."

Adrian Dobre - absolvent de Asistență Socială:

"Stupefiante, consumatori de droguri, viaţa consumatorului de droguri... Cam astea erau ideile ce mi se învarteau prin cap atunci când am dat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. A fost singura facultate la care am încercat. Nu am întâlnit chiar ceea ce mi-am imaginat, dar sunt câţiva oameni care merită ascultaţi în această facultate. Care sunt? Încercaţi Facultatea şi veţi vedea... Într-un final am ajuns să fiu interesant de devianţă, în special devianţa în arta... Acum lucrez în domeniul non-profit al asistenței sociale și îmi place la nebunie."

dsc-0850.JPG

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala