Se lansează REVISTA DE PRACTICĂ PENITENCIARĂ

Gândită ca spațiu de dezbatere și dialog, având ca scop prezentarea unor aspecte teoretice și practice transdisciplinare, relevante pentru domeniul penitenciar, Revista de practică penitenciară lansează primul său număr astăzi, 15 ianuarie 2019.

Rezultat al parteneriatului dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și Universitatea București, prin Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, acest prim număr al publicației constituie un imbold în susținerea calității, ca virtute, urmărind, totodată, facilitarea apropierii practicii cotidiene de mediul academic și de cercetare.

Configurată initial, în anul 1912, ca temei al identității profesionale, sub denumirea de „Revista penitenciară și de drept penal”, publicația a activat, cu întreruperi, sub diverse denumiri, ultima fiind „Revista penitenciarelor”, în anul 2012.

Schimbările majore determinate de caracterul evolutiv al societății, corelat cu progresul politicilor penale și, implicit, reflectarea proceselor și activităților specifice asupra actorilor implicați, direct sau indirect, imprimă obligația înțelegerii, asumării și fructificării unor realități care definesc mai bine de un secol de existență.

În acest context, din dorința de a contura o perspectivă globală asupra sistemului penitenciar, Revista de practică penitenciară acoperă o varietate de teme de actualitate, de interes pentru practica penitenciară, adresându-se specialiştilor sistemului penitenciar şi cercetătorilor, doctoranzilor şi masteranzilor, precum și altor specialiști din mediul academic.

Numărul 1/2019 al noului format al revistei include șapte articole și o secțiune referitoare la elementele de interes pentru publicul țintă, din perspectiva manifestărilor științifice și a evenimentelor ce vor avea loc în anul 2019. Articolele au fost selectate prin procesul peer-review, fiind verificat, de asemenea, gradul de similitudine cu alte publicații, prin intermediul Facultății de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universității București.

În ceea ce priveşte evoluţia revistei, suntem pe deplin conştienţi că aceasta depinde, în mare măsură, de contribuţia autorilor articolelor, astfel încât îi încurajăm pe cei interesați, deopotrivă din sistemul penitenciar și de la nivelul mediului academic, să susţină acest demers, prin transmiterea de articole la adresa de e-mail: revistapp@anp.gov.ro.

http://anp.gov.ro/revista-de-practica-penitenciara/ 

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala