Şcoala de Vară Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport

Prima editie a Scolii de Vara Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport organizata de Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti s-a incheiat cu succes.

Multumim colaboratorilor United Nations Office Drugs and Crime, Romanian Harm Reduction Network si Open Society Institute.

sesiune.jpg

finala.jpg

Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (SAS), organizează în perioada 20 – 26 iulie 2009, în Bucureşti, prima ediţie a Şcolii de Vară având ca temă Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport.

Acest eveniment se desfăşoară în parteneriat cu organizaţiile membre RHRN – Romanian Harm Reduction Network şi cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi Fundaţia Institutul pentru o Societate Deschisă, Proiectul de Sanatate pentru Romi (RHP).

Şcoală de Vara îşi propune să contribuie la cunoaşterea unor fenomene sociale legate de consumul de droguri, practicarea sexului comercial şi HIV/SIDA, şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la provocările cu care se confruntă grupurile de risc.

Pe durata şcolii de vară, studenţii/masteranzii vor avea ocazia să participe la ateliere informale cu privire la:

  • consumul de droguri;
  • sexul comercial (prostituţie);
  • programe de reducere a riscurilor asociate;
  • programe de schimb de seringi şi distribuire de prezervative;
  • programe de outreach (teren, ambulanţă socială etc.);
  • programe de tratament substitutiv cu metadonă/suboxonă;
  • consilierea şi testarea voluntara HIV

Studenţii vor putea opta pentru participarea la activităţi de teren cum ar fi vizitarea unor servicii specializate de schimb de seringi şi tratament substitutiv dezvoltate de către organizaţiile membre RHRN în parteneriat cu alte instituţii.

Şcoala de Vară este deschisă atât studenţilor şi masteranzilor din Bucureşti cât şi celor din alte centre universitare. Sunt aşteptaţi să participe în special studenţi/masteranzi în domeniul sociologiei, asistenţei sociale, psihologiei, psihopedagogiei, pedagogiei şi medicinei dar şi din alte domenii (ştiinţe politice, jurnalism, comunicare, administraţie publică, drept, biologie, chimie, teologie etc).

Participarea este gratuită. Organizatorii acoperă toate cheltuilelile de cazare, transport şi masă în limita celor 25 de locuri disponibile.

Pentru înscrieri în vederea selecţiei, vă rugăm să descărcaţi şi să completaţi acest formular.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala