Irina Enache

irinaen2.png

Loc de muncă actual: Asociaţia Samusocial din România
Domeniul: Asistenţă socială
Postul: Asistent social
Liceul: Grup Școlar Industrial Electronica
Promoţia: 1995-1999


E-mail: irina_enache@ymail.com

Niciodată nu este prea târziu să visaţi, să învăţaţi sau să vă schimbaţi.
Alegerea liceului nu mi-a aparţinut, a fost a parinţilor mei: ,,trebuie să urmezi un liceu tehnic de specialitate să ai şi tu o meserie de viitor!,, şi aşa am facut.
Cu toate acestea, în anul 2007 m-am înscris la Facultatea de Psihologie. În primul an de facultate, cu dorinţa de a-mi urma vocaţia recent descoperită şi cu nevoia de a face practică pentru facultatea pe care o urmam la momentul respectiv m-am motivat să aplic pentru voluntariat în cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în programul căreia am fost acceptată. Activitatea mea de practică s-a desfaşurat în cadrul Centrului de Zi “Licurici. După două luni de voluntariat am reuşit să mă angajez în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Mă bucuram foarte mult că am un loc de muncă neştiind pe atunci ce înseamnă noţiunea de asistent social şi care îi vor fi implicațiile. Am crezut că este o meserie pe care o poţi prinde din ,,zbor,,.
Nu cunoşteam legislația decăt câteva noțiuni necesare pentru susţinerea examenului de angajare. În timpul serviciului, am constat că eram într-o poziţie de inferioritate faţă de colegii mei, dar cu toate astea, am ajuns să cunosc mai bine nevoile oamenilor şi să fiu mai aproape de ei, acest loc de muncă mi-a dat şansa de a cunoaşte persoane puternice, care au ştiut să depaşească momente dificile ale vieţii lor cu sprijinul necesar. Mi-am schimbat modul de a gândi, de a vedea lucrurile, de a nu judeca, ceea ce m-a determinat să îmi doresc mai mult, motiv pentru care am ales Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială care a reprezentat pentru mine nu doar o şcoală de formare pentru profesia de asistent social, ci şi un program de dezvoltare personală.
Experinţa mea explicită se referă la harm reduction, traficul de fiinţe umane, protecţia copilului şi în prezent, persoane adulte fără adăpost.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala