Dana Obrinteschi

danaob2.JPG

Masteratul “Mediere interculturala si politici de migratie” pe care il studiez la Universitatea din Coruna, Spania, starneste interesul multor studenti internationali.

Colegii mei, 20 la numar sunt din Maroc, Honduras, Turcia, Bolivia, Austria si bineinteles Spania. Am intalnit aici profesori cu adevarat pasionati de meseria lor si foarte apropiati de studenti. Lectiile, inclinate spre descrierea realitatilor practice, se desfasoara interactiv, toti studentii participa si de multe ori discutiile sunt atat de interesante incat si in pauza sau pe drumul spre casa vorbim intre noi despre subiectele dezbatute la ora.
Orasul in care locuiesc, La Coruna, situat in nordul Spaniei, pe malul oceanului Atlantic, gazduieste in jur de 300 de studenti Erasmus in fiecare semestru datorita bunei colaborari cu universitati din alte tari si a ofertei foarte variate de studii, atat pentru licenta cat si pentru masterat si doctorat. Biroul de Relatii internationale ne sta la dispozitie nu numai pentru ajutor in ceea ce priveste studiile, de la Festivitatea de primire a Erasmusilor semestrului II, am fost sfatuiti sa mergem acolo pentru orice problema legata de sederea noastra in Spania. Exista si un grup de voluntari, studenti spanioli, care organizeaza excursii, petreceri tematice si alte activitati cu toti studentii straini pentru a ne cunoaste si a interactiona intre noi.

Experienta Erasmus este mai mult decat m-am asteptat.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala