Conf. dr Alexandru Luminița Monica

alexandru-luminita-monica.png

DATE DE CONTACT:

Email: monica_alexandru1@yahoo.com, alexandru.monica@gmail.com

Ore de consultatie: Miercuri: orele 10-12, Schitu Măgureanu, nr.1, SALA 513.

Domenii de interes: Trafic de ființe umane; Legislație în asistență socială; Servicii/beneficii de asistență socială; Politici sociale de prevenire și combatere a consumului de droguri.

Anul şi instituţia obţinerii doctoratului: 2008, Universitatea din București, doctor în sociologie.

Două lucrări reprezentative(cărţi sau articole): Reforma sistemului de protecție a copilului și familiei în România, Editura Universității din București, 2008, Traficul de ființe umane: o nouă formă de sclavie modernă, în volumul Asistența socială a grupurilor de risc, (coord. Doru Buzducea), Editura Polirom, Iași, 2010.

Cursuri predate în acest an: Asistența socială bazată pe evidențe (L), Asistența socială a persoanelor traficate (L), Coaching și mentorat în asistență socială (L), Coordonare practică de specialitate (L), Victimele traficului de ființe umnane. Servicii și intervenții specializate (M), Politici sociale și tendințe în prevenirea consumului de droguri (M) .

Domenii prioritare pentru licenţă: Trafic de ființe umane; Prevenirea și combaterea consumului de droguri; Legislație în asistență socială.

RESURSE:

Orar: Orarul prelegerilor

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala