„Credem în solidaritate” - campanie de conștientizare cu privire la HIV/SIDA

„Credem in solidaritate” este o campanie de constientizare cu privire la HIV/SIDA organizata in Bucuresti, in perioada 26 noiembrie – 18 decembrie, cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Mondiala SIDA.

Calendarul evenimentelor din cadrul campaniei:

  • 26 noiembrie - 18 decembrie: Carusel organizeaza expozitie „Fotografia mea. Vocea mea”, gazduita de Social Club in cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Str. Schitu Magureanu, nr. 9. Expozitia prezinta fotografii realizate de 10 copii din Ferentari, insotite de descrierile semnate de acestia. Fotografiile au fost realizate cu scopul de a atrage atentia asupra fenomenului consumului de droguri in spatiul public si pentru a imbunatatii accesul la servicii de prevenire HIV pentru cei aflati in aceasta situatie.
  • 28 noiembrie - 18 decembrie: o funda rosie de 30 de metri va fi arborata pe fatada cladirii din Bd. Schitu Magureanu, nr. 1 (Teatrul Bulandra - Izvor). Fundita rosie este simbolul international de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV. Aceasta reprezinta grija si preocupare cu privire la HIV/SIDA si reaminteste celorlalti ca sprijinul lor este necesar.
  • 28 noiembrie: Carusel amplaseaza boluri cu prezervative, stickere si fundite rosii in barurile si pub-urile 1974 Niste domni si fiii, Beautyfood, Anton Pub, Control, Bistro Smardan, Dianei 4, Bicicleta, Journey Pub si Merci Charity Bourique.
  • 29 noiembrie, 19:00 - 21:00: Echipa Carusel, impreuna cu studenti din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala si membrii Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania, vor distribui prezervative, stickere si fundite rosii, insotite de flyere cu informatii despre semnificatia funditei, persoanelor care sunt in trecere prin Centrul Vechi.
  • 30 noiembrie: Tomboy Solidarity Party. Tomboy este seria de petreceri dedicata fetelor si femeilor din comunitatea LGBTQIA, dar si celorlalti membri si prietenilor. Acest eveniment este realizat in parteneriat cu ACCEPT. Dedicam petrecerea Tomboy #9 Zilei Mondiale SIDA. Fondurile obtinute vor fi directionate catre departamentul de asistenta sociala al Carusel, prin care incercam sa imbunatatim accesul la tratament al persoanelor care traiesc cu HIV.
  • 2 - 4 decembrie: In holul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Str. Schitu Magureanu, nr. 9 vor fi distribuite stickere si fundite rosii. De asemenea, incurajam studentii sa-si manifeste solidaritatea prin transmiterea unui mesaj pentru persoanele care traiesc cu HIV. Aceste mesaje vor fi expuse in sediul facultatii pana pe data de 18 decembrie.

Pe toata durata campaniei vor fi postate povesti ale persoanelor catre traiesc cu HIV pe pagina de Facebook si pe blog-ul Carusel.

Partenerii campaniei „Credem in solidaritate” sunt: CARUSEL, Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Agentia Nationala Antidrog (ANA), Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS), Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Centrul Roman HIV/SIDA (CRHS), Romanian Harm Reduction Network (RHRN), Fundatia Tineri pentru Tineri, ACCEPT, Romanian Angel Appeal (RAA), Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania (CNASR), Sukar Club, CeRe - Centrul de Resurse pentru Participare Publica, Agentia Impreuna, SASTIPEN, Love Plus, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Policy Center for Roma and Minorities, Active Watch, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), Master Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport, ARAS - Asociatia Romana Anti-SIDA, Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), Population Services International (PSI), Club Eden, Beautyfood, 1974 Niste domni si fiii, Anton Club, Control, Bistro Smardan, Dianei 4 si Bicicleta.

Mai multe detalii aici:

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala