Conferinta Dan Perjovschi: “Arta ca manifest social si politic”. Luni 30 martie, ora 18, Sala de Consiliu"

Dan Perjovschi va fi prezent in Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala gratie invitatiei lui Florin Alexa, designer, antropolog si cadru didactic asociat.

Dan Perjovschi traieste la Bucuresti si Sibiu. A avut expozitii personale in muzee precum Tate Modern Londra, MoMA New York, Vanabbemuseum Eindhoven, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum sau Kiasma Helsinki si expozitii de grup in muzee precum Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne, Walker Art Center Minneapolis si Moderna Galerija Lublijana. A participat la bienalele de arta Manifesta, Istanbul, Venetia, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Odessa, Tessaloniki si la trienalele din Paris, Aichi si Tallin. Prima sa retrospectiva a avut loc la muzeul Nasher al universitatii Duke 2007 iar a doua la CCC din Tours 2012.

A primit premiul Gheorghe Ursu 1999, Premiul Henkel 2001, George Maciunas 2004 si impreuna cu Lia Perjovschi premiul ECF-Princess Margriet in 2012.

O prezentare a lucrarilor sale o gasiti aici http://www.perjovschi.ro/pdf/Perjovschi.pdf si pe site-ul personal www.perjovschi.ro.

Domenii de studii

sociologie
resurse-umane
antropologie
asistenta-sociala